Outplacement: begeleiding naar ander werk na ontslag

Outplacement is een proces waarbij een medewerker begeleiding krijgt bij het vinden van nieuw werk na ontslag. Als loopbaanbegeleider ondersteun ik zowel de werkgever als de werknemer in dit proces. Met mijn kennis van de arbeidsmarkt, sollicitatieprocessen en loopbaanontwikkeling zorg ik voor professionele ondersteuning bij het vinden van een andere baan.

Door professionele outplacement aan te bieden, laat je zien dat je als werkgever hecht aan de ontwikkeling van je personeel, ook in moeilijke tijden.

outplacement header optie 2

Persoonlijke ontwikkeling

Outplacement is niet alleen gericht op het vinden van nieuw werk, maar ook op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. Ik help de medewerker bij het ontdekken van sterke punten, vaardigheden en interesses, en bied begeleiding bij het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden. Dit helpt de medewerker om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over de volgende stap in zijn of haar loopbaan.

Rouwverwerking

Ontslag kan een uitdagende periode zijn voor een medewerker. Het kan leiden tot gevoelens van teleurstelling, verdriet en onzekerheid. Daarom bied ik niet alleen praktische begeleiding, maar ook ondersteuning bij verwerking tijdens dit proces. Ik help de medewerker bij het omgaan met de veranderingen, het versterken van het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van een positieve mindset.

klik hr by the image partner (49) websize