Loopbaanontwikkeling: samenwerken aan loopbaanrichtingen

Loopbaanontwikkeling helpt medewerkers bij het ontdekken en ontwikkelen van hun vaardigheden, interesses en ambities. Als loopbaanbegeleider ondersteun ik medewerkers bij het ontdekken van hun sterke punten en help ik bij het verkennen van mogelijke loopbaanrichtingen die samengaan met hun talenten en passies.

Loopbaantransities en heroriëntatie

In een snel veranderende arbeidsmarkt maken medewerkers carrièrestappen, zoals overstappen naar een andere functie of afdeling binnen de organisatie. Als loopbaanbegeleider begeleid ik medewerkers bij dit soort overgangen en help ik bij het omgaan met veranderingen. Daarbij bied ik ondersteuning door het ontwikkelen van een actieplan, het identificeren van minimale vaardigheden en het signaleren van eventuele obstakels.

img 2827 (1)
loopbaanadvies inzicht in jezelf

Werkmotivatie

Door Loopbaanontwikkeling aan te bieden, laat je als werkgever, HR-manager of leidinggevende zien dat je betrokken bent bij de ontwikkeling en groei van je medewerkers. Dit kan de werkmotivatie verhogen, doordat medewerkers merken dat hun professionele ontwikkeling en carrièremogelijkheden worden ondersteund.