Vrijblijvend CV advies in juli

Het afgelopen jaar heeft voor veel mensen gevolgen gehad, ze zijn zonder baan gekomen of zijn tot inzichten gekomen dat de huidige baan niet meer pas. Misschien zit je momenteel al zonder werk, of dreig je zonder werk te raken. Ik help je graag met persoonlijk advies op maat. Ik kijk in heel de maand juli een half uurtje mee naar de opbouw van je cv en geven je praktische tips om indruk te maken op je toekomstige werkgever.

Stuur je cv (carin@klik-hr.nl) en dan maken we een live afspraak of met een videochat. Ik geef je feedback op je cv, maar kijk tevens naar je online presentatie. Want grote kans dat ook aan het einde van deze coronatijden je sollicitatiegesprek nog steeds via videochat plaats zal vinden. Welke kleding draag je voor de camera, in welke ruimte zit je, en hoe is het licht? We kijken naar het totaalplaatje, zodat jij zo goed mogelijk voor de dag komt bij je toekomstige werkgever.

Ik geef je alvast wat praktische tips, zodat je aan de slag kunt met je cv:

Tip #1: Pas voor elke functie je cv aan

Schrijf voor iedere vacature waar je op solliciteert een apart cv. Denk vanuit de werkgever. Wat vindt hij belangrijk? Pas je taalgebruik en vakjargon aan per vacature. Gebruik woorden uit de vacaturetekst, maar bekijk ook de website goed om te weten wat het taalgebruik van het bedrijf is. Overtuig degene die je cv onder ogen krijgt, om je uit te nodigen voor een gesprek.

Tip #2: Zorg dat je cv er netjes uitziet, maar overdrijf niet

In 6 seconden bepaalt een recruiter of je cv interessant genoeg is om verder te lezen. Zorg er daarom voor dat je cv er netjes uitziet, maar maak er geen bonte kermis van. Gebruik een duidelijk leesbaar lettertype en gebruik cursief en vet alleen in de tussenkoppen. Omdat je je cv digitaal gaat versturen, moet het er ook goed uitzien als het door een zwartwitprinter is afgedrukt.

Tip#3: Gebruik een professionele foto

Gebruik geen selfie, maar maak een professionele foto van jezelf. Kijk in de camera, lach vriendelijk en gebruik een rustige achtergrond. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden. Belangrijk: gebruik deze foto ook als profielfoto op je Facebook- en overige socialmedia-accounts. Werkgevers kijken daar naar en met een gunstige profielfoto heb je een grotere kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Gezondheid staat op 1. Werk en inkomen op 2. Zorg goed voor jezelf en laat ons je helpen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Deel dit bericht