Je hebt een stem in de keuze bij outplacement

outplacement, baanverlies, loopbaanadvies


Onlangs had ik een gesprek met een dame die vastzat in een outplacementtraject binnen een grote organisatie waar net een ontslagronde had plaatsgevonden. Het werd al snel duidelijk dat ze zich niet voldoende gesteund en geholpen voelde. Dit bevestigde opnieuw; standaardtrajecten zijn niet altijd de oplossing.

Ik geloof in de kracht van maatwerk. Het gaat niet om wat er afgevinkt wordt binnen een voorgekauwd programma, maar om wat jij als individu écht nodig hebt tijdens deze transitie naar een nieuwe fase in je carrière.

Daarom pleit ik voor meer persoonlijke aandacht en begeleiding én ruimte om gehoord te worden. Want alleen zo kun je de juiste tools aangereikt krijgen die voor jóu van waarde zijn.

Mijn advies?

Neem de tijd om vrijblijvende kennismakingsgesprekken te voeren bij verschillende bedrijven voordat je een beslissing neemt over je outplacementtraject. Kies voor een partner die jou niet alleen ziet als een van de vele ontslagen medewerkers, maar als een uniek individu met eigen behoeften en ambities.

Het is zo jammer dat velen zich niet bewust zijn van de keuzemogelijkheden die ze hebben voordat ze dat ene vinkje zetten voor een traject bij de standaard aanbieder. Je hebt namelijk een keuze!

Op dit moment kijken we samen naar de mogelijkheden die er voor deze dame nog zijn, zoals financieringsmogelijkheden via samenwerkingsfondsen binnen haar branche.

Heb jij ervaring met outplacementtrajecten en deel je mijn visie op maatwerk?

Deel dit bericht