Ik heb de lente in mijn bol

klik hr by the image partner (49) websize

Gisteren begon de meteorologische lente.

En we merken het ook de dagen worden langer, de zon zien we vaker en voelt warmer aan, het draagt allemaal bij aan ons welzijn.

Dat naar buiten goed voor je is weten we allemaal. Bij het zien van de zon worden we spontaan al vrolijker. Zorg dat je die eerste zonnestralen op je huid ook mee pikt.

Zonkracht 1 en 2 zorgt al voor een mentale boost. Zonkracht 3 zorgt daadwerkelijk voor het verbeteren van jouw immuunsysteem door de aanmaak van vitamine D

Vitamine D vervult vele taken in het lichaam en is essentieel voor een optimale gezondheid. Blootstelling aan zonlicht is de allerbeste manier om je vitamine D-niveau te verhogen, vooral omdat er maar weinig voeding is waar een redelijke hoeveelheid vitamine D in zit.

Hoe druk je ook bent, al is het maar 5 of 10 minuten, gun jezelf die wandeling tussendoor of tijdens je pauze zodat je er daarna weer met meer energie aanwezig kunt zijn.

En zit je veel in je hoofd? Probeer dan eens onderstaande oefening om het een optimaal oplaadmoment te laten zijn:

Breng je aandacht meer naar buiten en zet je zintuigen losjes aan. 
Begin met voelen van de buitenlucht. Waar precies voel je die? Voel je de buitenlucht door je kleren heen? Voel je de warmte van de zon op je huid? Strijkt de wind langs je handen?

Zet je oren open, focus je op de geluiden om je heen. Probeer alles te horen wat er te horen valt. Blaffende honden, fluitende vogels, de wind door de bomen. Luister ook eens naar het lawaai of een snelweg in de verte, joelende kinderen. Daarna concentreer je je even op één geluid. Vervolgens ga ej meer kijken, neem alle kleuren waar die je ziet. En wat zie je als je bij het water loopt? Loop iets langzamer en neem de tijd om te kijken. 

Deze oefening en het gebruiken van je zintuigen één voor één zorgt voor kalmerend gevoel. Rust in je hoofd. Veel succes!

Deel dit bericht