Hoe dienstbaar ben jij?

ontwerp zonder titel 62 e1707804201832

Je wil zo graag een ander helpen. Je wordt daar helemaal blij van! Als jij een ander helpt geeft dat je een goed gevoel. Je voelt je dan gezien. Je voelt voldoening. Je doet er toe! Je voelt je goed op het moment dat je complimenten krijgt.

Dienstbaar zijn is een hele mooie eigenschap maar heeft tevens een enorme valkuil. Want wat nu als het je stress op levert? Want je collega’s of je leidinggevende voldoen niet aan je verwachtingen? Of je mist de waardering. Dit kan je frustratie opleveren.

Hoe fijn zou het zijn wanneer je die erkenning in jezelf kan zoeken? En niet afhankelijk bent van een ander of externe factoren. Hoe dienstbaar ben jij? En kun je hier een positief gevoel aan over houden of voelt het soms alsof je niet gezien wordt en leidt het tot frustratie?

Dit soort thema’s komen ook binnen loopbaanbegeleiding aan bod.

In samenwerking met Noloc Beroepsvereniging neem ik deel aan de #weekvandeloopbaan deze week zijn er diverse mogelijkheden om met me in gesprek te gaan.

Loop deze week gerust eens binnen bij de Bibliotheek Veldhoven, Op dinsdagmiddag 13/9, woensdagochtend 14/9 en vrijdagmiddag 16/9 ben ik aanwezig.

Deel dit bericht