Durf te dromen

Waar wil je naartoe? Als alles kon, hoe zag je leven er dan uit? Welk werk deed je dan? En hoe zag het leven naast je werk eruit? Deze vragen stel ik regelmatig aan de deelnemers die de afgelopen jaren een loopbaantraject hebben doorlopen. In 2018 ben ik ook die vragen aan mezelf gaan stellen. Inmiddels al 22 jaar in het uitzendvak actief, 13 jaar als zelfstandig ondernemer. Wat wil ik doen tot mijn 67 …?

Eerst maar eens dromen….., Leven als een god in Italië, meer genieten van mijn lieve en zelfstandige kinderen, samen met mijn man meer lachen en genieten, koken met en voor vrienden. Ik had zo veel leuke ideeën maar ook een eigen zaak met leuk personeel en verantwoordelijkheden. Als ik thuis ben wil ik op de zaak zijn en als ik op de zaak ben dan… nou wellicht kan je de zin wel afmaken.

Bewuste keuzes maken is een belangrijke maar moeilijke vaardigheid waar ook ik ondersteuning bij heb gezocht. Bewust keuzes maken betekent dat je de tijd neemt om een goede afweging te maken. Waar werd ik echt blij van afgelopen jaren, waar kreeg ik energie van, wat zijn mijn kwaliteiten en welke niet. Niets overhaast maar na gaan of het nieuwe pad dat ik zou willen bewandelen aansluit bij mijn einddoel, droom of ideaalbeeld.

Per 2021 heb ik mijn zaak verkocht en ben een andere pad ingewandeld, die van loopbaanadviseur. Letterlijk want tijdens een loopbaanadvies of outplacement traject trek ik er samen met de deelnemer op uit om nieuwe wegen te bewandelen. Als gecertificeerd mindwalk trainer sta ik bewust stil bij de successen en ontwikkelpunten van de deelnemer.

Ik lach mijn loopbaan tegemoet, want lachen is heel gezond en het kost je niets. Een glimlach geeft je direct een goed gevoel en het ontspant je. Probeer het maar eens. En lach je even niet om je werk dan help ik je graag om dat in de toekomst wel weer te doen.

Deel dit bericht