Outplacement: eerst verwerken, dan vooruitblikken

Hangt ontslag je boven het hoofd, omdat je niet naar behoren functioneert? Of dreig je binnenkort overtallig te worden door een organisatie- of cultuurverandering? Outplacement via Klik-HR is een beproefde stap om afscheid te nemen van je huidige baan en succesvol vooruit te kijken naar een nieuwe baan die bij je past.

Inzicht in jezelf: wie ben je, wat wil je?
Ontslag heeft een stevige impact op je doen en laten. Vaak overheersen gevoelens van boosheid en frustratie. Om verder te komen, is het cruciaal om deze gevoelens eerst los te laten. Vervolgens ga je ontdekken wie je bent, waar je energie van krijgt en of je kwaliteiten hierbij aansluiten. Als je dit zelfinzicht helder hebt, is de tijd rijp voor een volgende stap.

Zorg dat je zichtbaar bent
Als je zelfinzicht leidt tot een helder toekomstperspectief, gaan we samen actief op zoek naar de baan die je voor ogen hebt. Achteroverleunen is er niet bij. Je gaat solliciteren op openstaande vacatures. Je werk intensief aan je zichtbaarheid op de arbeidsmarkt met een goed opgebouwd cv en een volledig LinkedIn-profiel. Ontbreken er cruciale vaardigheden, dan volg je een training of bijscholing om die op peil te brengen.

Lees ook meer over: